Синя зима
Синя зимна нощ. Да бягам?
Да се скрия от студа!?
Не! Усещам я и лягам
в синевата на снега.
Бяла смърт ли? Тя е синя!
И прегърната в живот.
Наблюдаваща комин и
дим, със шапки, в снегоход.
Не е модно със камина.
Не е топло със елха.
Истинската синя зима
е навън. Лежи в снега.
© Владислава Генова Все права защищены