9 мая 2009 г., 08:57

Сиротна песен, обвита в дим 

  Поэзия » Белые стихи
1096 0 4

Сиротна песен, обвита в дим

Догаряща цигара... това съм аз,
а душата ми е гъст привит каприз,
от пушек нижещ се измежду пръстите
на някой горски дух.

Роня пепел от сърцето си,
което изгоря на кладата, понеже бе различно.
Гоня вятъра, а намирам забравата,
заровен дълбоко под пепелта.

Останах не чут, не видян... забравен,
като скитник тръгнал по погрешен път...
Загубих чувството, загубих вярата,
погребах мечтите и се усмихнах на забравата.

Долавям звука на сиротна песен, обвита в дим.

Ето, догаря последният тютюн,
нежните пръсти гасят цигарата,
въздухът погълна и последния дим,
а останалото от мен е само гаден тежък никотин!

© Тодор Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??