22 февр. 2019 г., 13:42

Скитница 

  Поэзия
339 2 11

От векове се скитам

из пустинята.

В очите ми изтече

много пясък.

Косите ми изпръхваха

от дюните

и губеха от черния си

блясък.

Над мен гореше слънцето

немигащо

и вятърът лицето ми

изръфа.

Под стъпките ми

прах се вдигаше

и кактусът в ръцете ми

не цъфна.

О, виждах аз миражи всякакви

оазиси с кипариси и плажове,

задъхана вървях нататък

намирах само пуст,

безкраен пясък, даже

в стиха ти, мисля, зърнах

за миг земя далечна,

обетована,

но страх ме е до смърт

да се обърна

вода ли са очите ти

или отрова?

 

22.12.2000

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??