1 июл. 2020 г., 19:21

Сладоледена русалка 

  Поэзия » Юмористическая
675 3 6

С медузите поспорих вчера,

и с мидите, и с дребния сафрид.

Скаридите опитах да намеря,

но били болни от плеврит.

Делфините отишли на банкет -

калканите нощеска ги видели,

а раците от морския балет

ми дрънкат врели-некипели.

И никой нищичко не каза

щом питах, даже и с обиди!

Кокореха се, виеха се мазно -

насреща ми мълчаха като риби!

Русалката защо сте скрили?!

Кажете ѝ, че търся я навред.

Едвам успявам, нямам сили,

да пазя тоя сладолед!..

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??