13 мая 2023 г., 18:39

Сламен ден 

  Поэзия
360 7 10

Не останаха много приятели
и комай нямам ни един вече.
Може би ме преследва проклятие –
кой ли черна магия изрече?

 

Или нищичко нямам за даване
и съм скучна до болка и синя –
не море, обещаващо плаване – 
гьол, затлачен и давещ се в тиня?

 

Телефонът дрънчи – все по работа.
Вече никой не пита: „Ей, как си?”
Но съм силната, никога слабата. 
И със всичко все някак наваксвам.

 

Но и аз се пречупвам понякога.
Има дни – като къщи от слама.
И дъждът безпощадно затрака ли –

 

о, как липсва приятелско рамо!

© Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »

6 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??