28 мар. 2021 г., 10:40

След бурята 

  Поэзия
366 2 2

Укроти се световната буря
и престанах да плача за теб.
Любовта на почивки разтурям.
Ще си взема и сетния ред.

Ще съборя мечтите полека.
Ще внимавам в студената нощ.
Продължавам по светла пътека
да раздавам младежката мощ.

Няма болка и няма омраза,
а в сърцето тупти и тупти
любовта като счупена ваза,
като триста пролети сълзи.

Осезавам, че бие в гърдите
топлината, в която си ти.
Заминавам на запад с лъчите
и оставям дълбоки следи.

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??