25 июн. 2013 г., 22:21

След теб 

  Поэзия » Любовная
1040 0 11

След теб

 

Чуй! След теб вятърът пее

свойта последна, тъжна песен,

докато огънят в очите ми тлее

и бавно превръща лятото в есен.

 

Виж! След теб звездите плачат,

ронейки тъжни, звездни лъчи,

както сълзите от очите се стичат,

а вкусът им от сладък вече горчи.

 

Чуй! След теб морето стене,

а вълните му отмиват всички мечти,

както бавно умира сърцето във мене

и не остана от него нищо почти.

 

Виж! След теб слънцето притъмнява,

загубило предишния блясък и мощ,

както душата от мъка се вледенява

и заменя светлината със вечната нощ.

 

Виж! Дори и времето след тебе спря,

не помръдват на часовника стрелките,

обречена да преживявам все деня,

в който тръгна си, и отнесе и мечтите!

© fervor Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??