След теб
Чуй! След теб вятърът пее
свойта последна, тъжна песен,
докато огънят в очите ми тлее
и бавно превръща лятото в есен.
Виж! След теб звездите плачат,
ронейки тъжни, звездни лъчи,
както сълзите от очите се стичат,
а вкусът им от сладък вече горчи.
Чуй! След теб морето стене,
а вълните му отмиват всички мечти,
както бавно умира сърцето във мене
и не остана от него нищо почти.
Виж! След теб слънцето притъмнява,
загубило предишния блясък и мощ,
както душата от мъка се вледенява
и заменя светлината със вечната нощ.
Виж! Дори и времето след тебе спря,
не помръдват на часовника стрелките,
обречена да преживявам все деня,
в който тръгна си, и отнесе и мечтите!
© fervor All rights reserved.