Аз знам, че бих могла да бъда друга:
по- искрена, по- щедра, по- разбрана.
Да не размахвам свитите юмруци
пред нечия стресираща възбрана.
Аз знам, че бих могла да бъда другаде:
на по-високо и почти до слънцето.
Ала цената и за свои, и за чужди
една е. И се плаща не на тръгване,
а в края.Там, където без екстеншъни
си сам и гол под погледа на Господ.
И натвореното добро или сгрешеното
е етикет с входящ билет за Портата.
Аз знам, че бих могла… Но зная също,
че имам корен здраво впит в земята.
А аз съм само клонче под върха му,
с посока начертана ми от вятъра.
И знам, че всички уж случайни връзки,
случайни срещи и случайни изпитания
са неслучайно в път със форма кръгова.
Защото кръговратът се повтаря…
След време всяко „долу” ще е „горе”,
а „горе” –„долу” в колелото на съдбата.
Но чрез постъпките доброто щом говори
ще се спаси от тъмното душата.
.
© Дочка Василева Все права защищены
че имам корен здраво впит в земята.
А аз съм само клонче под върха му,
с посока начертана ми от вятъра."
––––––
Великолепно! Поздрави, Доче!