17 апр. 2020 г., 09:06

Следите, щом се искрени... остават 

  Поэзия
491 2 7

От много сладост винаги да горчи,

сладникавото - често е фалшиво.

Бъдете честни в земните си дни,

в тях има сладко, има и горчиво.

 

Напудреното - винаги личи,

намазаното - вечно се измива.

Дори да сте проронвали сълзи,

не си мислете, че не ви отива?!

 

Най-важна си остава доблестта,

че подлост с целофан не се прикрива.

Истинското е … кървава следа,

боята...нея трудно я покрива! 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??