От много сладост винаги да горчи,
сладникавото - често е фалшиво.
Бъдете честни в земните си дни,
в тях има сладко, има и горчиво.
Напудреното - винаги личи,
намазаното - вечно се измива.
Дори да сте проронвали сълзи,
не си мислете, че не ви отива?!
Най-важна си остава доблестта,
че подлост с целофан не се прикрива.
Истинското е … кървава следа,
боята...нея трудно я покрива!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados