6 дек. 2011 г., 19:52

Случка в океана 

  Поэзия » Юмористическая
728 0 23

Във лодката бях седнал и димях

на времето вълнистите  цигари

и плувката лежерно си следях  -

око  е  на късмета ми рибарски...

 

За златна рибка нямах свежа стръв –

обича тя хайвера на мечтите,

а с косъм, расъл в гривата на лъв,

ще хващам  пак скумрии ненаситни...

 

но слуката... огъна моя прът,

опашка сребролюспа се замята,

русалка  приказна – от плът и кръв,

ме дръпна… и направо във водата...

 

Вода нагълтах – тя ме улови

в косите  си със дъх на водорасли

и на мига... целувка ми дари,

омая ме със перките си страстни...

 

И в океана  – щастие намерих,

заселихме  се във коралов  риф  –

русалчета във мидени постели

усмихнаха  живота ни красив...

 

Честит празник на именниците, моряците, рибарите, банкерите и всички  откровенци! Свети Николай да ви закриля!

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??