28 июл. 2020 г., 21:34  

Слънце, целуни ни по очите 

  Поэзия » Философская
588 3 4

Слънце, целуни ме по очите

(Молитвата на Литатру)
Автор - Величка Николова - Литатру1


Слънце, целуни ме по очите.
Волно и неволно - все съм грешна.
Целуни ме по очите, слънце.
Спри ме от посоката погрешна.


Слънце, целуни ме по лицето.
Ласката ти нека да е нежна...
Излекувай съвестта метежна.
Дай живот на обичта в сърцето.


(От четириезичната ми книга: "Слънце, целуни ме по очите")

(преведено на няколко езика.)

© Величка Богданова - Литатру Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??