8 апр. 2016 г., 00:13  

Слънчево зайче и бебе 

  Поэзия » Для детей
501 0 5

Утро пак изгря отвън
да събуди теб от сън.
Зайче слънчево подскочи,
палави звездички сложи
във очичките красиви
като две маслинки живи.

 

Бързо скокна на нослето,
щипна бузките, вратлето,
под завивката се шмугна,
по коремчето ти хукна,
после босите петички,
зайчето погъделичка.

 

Каза бодро: "Хей, детенце,
мъничко като мишленце,
бързо ти се събуди
и на баба усмихни,
че те чака чуден ден
да си гукате със мен!"

© Таня Мезева Все права защищены

На моята малка внучка Мила

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??