14 нояб. 2009 г., 18:51

Смрадликова клонка 

  Поэзия
627 0 16

Бързам ли? – пред мен е дълъг ден –

в моите коси изгрява юли.

Ти пристъпваш някак уморен:

носиш пълни шепи зрели дюли.

 

В погледа ти, с есен натежал,

смрадликова клонка го подпали –

октомврийски - пъстрия воал.

Дъжд и вятър не гасят пожара.

 

С нестинарски ритми си пиян –

стъпя ли след теб, ще сме без памет.

Изтрезнелите се будят там,

дето раните не заздравяват.

© Йорданка Гецова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??