28 авг. 2014 г., 20:53

Смърта на поета 

  Поэзия » Другая
293 0 0

Отрупан с цветя,

оплакан от поп,

изпраща го Тя

във пресния гроб.

 

И в целия ръст

под синьо небе,

забиват му кръст,

а вярващ не бе.

 

И вятърът спря,

и птица не пей.

Така си умря:

със ямб и хорей...

 

*Стихотворението е публикувано във в. "РЕТРО"

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??