13 мар. 2011 г., 14:47

Снежанка и принцът 

  Поэзия » Любовная
589 0 0

                                             (ПАРОДИЯ)

 

       Ти не си принцът, когото тъй дълго

       съм чакала.

       Побеляла е вече и твойта глава.

       Колко нощи, в очакване,

       тихо съм плакала

       и не съм днес оная Снежанка добра.

 

       Но... къде беше ти досега,

       през годините?!

       Съживявал си други принцеси, нали?

       Затова си без кон,

       изтървал си дизгините -

       идваш мокър,премръзнал, навярно вали...

 

       Е, защо сме и двамата

       разочаровани?!

       Ти си дирил Снежанка, аз - принца красив.

       Дълго търси ме ти,

       често сбърква покрова ми...

       Прегърни ме сега, щом все още си жив!

 

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??