12 нояб. 2017 г., 13:00

сонце што ќе тргне по нас 

  Поэзия » Любовная
214 0 0

Љубовта е приземјена во реалноста

на моето лице паѓа среќен дожд

децата го земаат овој лажен свет од хартија

го потопуваат во вода

за да го исчистат од немири

од македонската мисла

ќе се роди сонце

што ќе тргне по сите нас.

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??