29 апр. 2017 г., 00:11

Сова 

  Поэзия » Другая
326 0 0

Сова

Сама в полета последен,
танцува с наранено крило.
Кучета настървено лаят,
но със синджир на врата.

Мишките вече не бягат,
подиграват старата сова.
Днес купчина кости,
някога властна и страшна.

Зад плета,
срамежливо се подава.
Изживява своето прераждане,
полтъргайста обладава.

Между ноктите стиска плъх,
гнездо свива в комините.
Тихо излита
към висините.

© Иван Чорлев Все права защищены

Произведението е включено в:
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??