Apr 29, 2017, 12:11 AM

Сова 

  Poetry » Other
327 0 0

Сова

Сама в полета последен,
танцува с наранено крило.
Кучета настървено лаят,
но със синджир на врата.

Мишките вече не бягат,
подиграват старата сова.
Днес купчина кости,
някога властна и страшна.

Зад плета,
срамежливо се подава.
Изживява своето прераждане,
полтъргайста обладава.

Между ноктите стиска плъх,
гнездо свива в комините.
Тихо излита
към висините.

© Иван Чорлев All rights reserved.

Произведението е включено в:
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??