Спасение
Интересно как ме промени?!
Влезе в миг в живота ми разбит;
изми очи и в светлина ме озари.
Докосна ме със лъч от светлина –
душата ми ти сгря със топлина.
Препускаше света около мен
във сива пустота пленен,
а ти го промени за миг
като пронизващ, търсещ вик.
Какво се случи не разбрах!
И как душата си в теб видях?
Спасение в теб видях –
Ти, мое бягство, от живот в грях!
© Милита Все права защищены