7 нояб. 2021 г., 23:29

Спасяването на една душа 

  Поэзия
352 4 5

Не трябва лодка в бурното море,

не става и с въже над тъмна бездна.

Водата не помага за да спре –

не е пожар с жестока безнадежност.

 

Ни злато ще подейства, ни пари,

коли, имоти, веселби и песни.

Е, някое оставя май следи –

погрешно имитира, че е лесно.

 

Дори и заклинание в нощта

не е рецептата да оздравее.

Спасяването на една душа

любов е само – за да оцелее!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??