22 окт. 2013 г., 21:44

Спокойствие 

  Поэзия » Философская
692 0 0

Искаш спокойствие?
Какво е то за теб?
Мислиш ли, че съществува?
Мит ли е това?
Дали ще разбереш?
Кога? И що е то?
Спокойствието.
Дали спокоен ще си ти?
Дори в криптата си каменна вековна?
Надали някой ще ти позволи.
И ще се питаш някой ден в твойте старини.
Усетих ли това чувство тъй желано
някога в живота ми?
Но твоят отговор! Какъвто и да е!
Лъжа ще бъде. И заблуда.
Никога не ще разбереш. 
Истината за това.
Кога? Какво? Защо?
Усетил си от 
пътуването 
в опознаване на самия себе си.
Дали? 
Емоцията и разумът. 
Като слънцето и луната,
споглеждат се отдалеч.
Никога в едно не ще застанат те.
Никога не ще вървят заедно.
Но в главата ти, мускула най-опасен!
Тренирай го ти!
Доближи 
луната и слънцето
максимално близо!
И ще стигнеш ти 
до oтговори! 
А отговорите са нещата, които търсиш ти! 
За да разбереш!
Спокойствието!

© Валентин Гюров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??