25 сент. 2015 г., 08:44

Спомен от бъдещето 

  Поэзия » Любовная
502 0 8

СПОМЕН ОТ БЪДЕЩЕТО

 

Ще седнем с теб на празничната маса,

две свещи символично ще горят.

Ще бъдеш – както винаги – прекрасна,

и аз това във стих ще сътворя.

 

Ще дойде шумно Новата година

с наздравици, с надежда за ниво,

и делнично след този миг ще мине,

както хиляда преди туй. Живот!

 

Но ще остане споменът за радост,

за щастие, любов и топлина,

за тържеството на душевна младост,

и вечер с красотата на жена.

 

И пламъкът на свещи ще угасне,

но ще ни топли огънят във нас,

и още хиляди години ще е властен

на любовта нестихващия глас!

12. 09. 2015 г.

Русе

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??