СПОМЕН ОТ БЪДЕЩЕТО
Ще седнем с теб на празничната маса,
две свещи символично ще горят.
Ще бъдеш – както винаги – прекрасна,
и аз това във стих ще сътворя.
Ще дойде шумно Новата година
с наздравици, с надежда за ниво,
и делнично след този миг ще мине,
както хиляда преди туй. Живот!
Но ще остане споменът за радост,
за щастие, любов и топлина,
за тържеството на душевна младост,
и вечер с красотата на жена.
И пламъкът на свещи ще угасне,
но ще ни топли огънят във нас,
и още хиляди години ще е властен
на любовта нестихващия глас!
12. 09. 2015 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados