18 сент. 2021 г., 22:33

Спомените спят 

  Поэзия » Любовная
221 0 2

 

Спомените спят

 

Във онзи град старинен,

където спомените спят,

порталът е отворен

и бели облаци летят.

 

Реката зашумява –

красива, странна и добра!

И времето се спира

с поклон пред тази красота!

 

А ти стоиш на хълма

с коси от златни класове,

в очите ти е спряла

любов от други светове.

 

И онзи поглед мамещ,

трептящ във сините очи,

ту силен, ту затихващ,

лъчист – за мене е нали?

 

Но в миг изчезна всичко –

реката, хълма и брега,

а ти вълшебно, бавно

превърна се във светлина.

 

Отново се събудих,

за мен изгрява дълъг ден,

отново те загубих,

но знай, че винаги си с мен!

 

               Мария Мустакерска

 

 

 

 

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??