Срам ме е, че днес живея
в страна бедна, корумпирана,
която вместо да успее -
като колония е третирана.
Срам ме е, че нашите депутати
увеличават своите заплати,
докато други даже дом нямат
и няма с какво да се нахранят.
Срам ме е, че медиите родни
са зависими, несвободни
и че корупцията даже
никой не смее да накаже.
Срам ме е, че малцина
от престъпниците са наказани
и че хората бягат в чужбина,
че от бедността са смазани.
Срещу нередностите надигам глас,
че да се справим с тях зависи от нас!
© Георги Все права защищены