16.04.2021 г., 0:39 ч.

Срам ме е! 

  Поезия » Гражданска
294 0 1

Срам ме е, че днес живея

в страна бедна, корумпирана,

която вместо да успее -

като колония е третирана.

 

Срам ме е, че нашите депутати

увеличават своите заплати,

докато други даже дом нямат

и няма с какво да се нахранят.

 

Срам ме е, че медиите родни

са зависими, несвободни

и че корупцията даже

никой не смее да накаже.

 

Срам ме е, че малцина

от престъпниците са наказани

и че хората бягат в чужбина,

че от бедността са смазани.

 

Срещу нередностите надигам глас,

че да се справим с тях зависи от нас!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??