5 янв. 2019 г., 18:26  

Сребърен плач по тъгата 

  Поэзия
320 5 9

Запокитена в плен на тъгата,

под сърцето си нося посоки.

Под езика си камъче лятно,

а в очите си сребърни локви.

 

И потичат косите ми черни

по гърба на последното време.

Посребряват смеха ми лежерно

неохотни, безспорни измени.

 

И на себе си вярна, все паля

фар пустинен с оголени нерви.

И изпращам тревожни сигнали

към безкрая с мечти непомерни.

 

Отговаря ми немият космос

с рой души покрай мене печални.

И изчезвам, с душа непреносна,

в заревото на гаснещ, тих залез.

 

5.01.2019    6.00

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??