1 мая 2016 г., 15:42

Среднощна литургия 

  Поэзия » Другая
374 1 5

Лавина от горящи свещи

заля площада ни пред храма

със упования горещи

за божията лична драма.

 

И сякаш, че звезди небесни

са слезли долу на земята.

И не една от божи песни

е за Христос от нас изпята.

 

А между пламналите свещи

и славен поздрав ме разтресе.

В сърцата кръвни и горещи

се чува глас: "Христос воскресе!"

 

"Во истина воскресе!"- чувам

във отговор на световете.

И сякаш тази нощ сънувам

аз чудото на вековете.

 

А във ръката със свещица

поема всеки към дома си.

И във душата със искрица

прославят Господ със ума си.

-------------------------

01.05.2016

0 часа и 25 мин.

храм- паметник "Ал. Невски"

София

© Никола Апостолов Все права защищены

Иисус му каза: (Тома,) понеже Ме видя, ти повярва. Блажени, които не са видели, и са повярвали.
Йоан 20:29
Кандилка се луната –
кади тамян в мъглата,
потрепват рой звездици – ...
  304  32 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??