Не щеш ли, мистър Facebook
срещна стар вмирисан лук
на едно изложение в Прага:
- Това място не ти приляга, човече –
важно американецът отсече.
- Защо пък? И аз съм от Европа –
нашенецът с ръка затропа
и нервно вратата му посочи:
-Ще се разберем „òчи во òчи”
ние с теб. Я, тръгвай напред!
А чужденецът слисан
погледна приятеля ни вмирисан
и уплашен запелтечи:
-Какви са тези речи,
та аз дори не Ви познавам –пък и
имам ангажименти да оправям .
-Ще ти дам аз един ангажимент!
- Wait, wait, my friend!
- Млъкни и идвай с мен,
трябва с тебе да орем.
- But what is this?
-Ще станеш нисък като кервиз,
ако ме ядосваш още!
Сега у нас вече нощ е,
но моят стопанин, сигурен съм,
бди - ферми в интернет строи,
а навън зарзавата
гние жаден в земята.
С тази реч достойна
за публика многобройна
нашият смел лук
впрегна мистър Facebook
в ралото на селския живот -
оня зави като койот.
Поуката е ужасна - дори за мен
интернет е сила властна, но ти,
ако можеш зарежи тоя Facebook
и хапни си малко натурален лук.
© Winston Smith Все права защищены