16 дек. 2015 г., 22:41  

Старата и Новата години 

  Поэзия
374 0 0

Отива си тази година...

Събра си багажа горката...

Че там, на завоя очаква

красавица нова, 

тя да захлопне вратата!

Да влезе във опразнения дом,

да го пренареди мълчешком...

И когато дойде време,

тя също да си стегне багажа

и сбогом да ви каже.

Какво е сложила младата дама

в раклата си за чеиз?

С какво ще накипри дома ви?

Това е сладкият сюрприз.

За всеки сложила по нещо!

За пред вратата и чердже!

Дано да е къщовна,

че инак ще ви бъде зле!

Сбогувайте се нежно със старата жена.

Да не тръгва оскърбена и сама.

Тя ви даде всичко, с което е дошла!

Посрещнете с радост младата невеста!

И от вас зависи как тя у дома ще ви среща!

 

 

Желая ви щастливи Коледни и Новогодишни празници! Знаете, че Новата Година не идва с празни ръце, но и вие не трябва да сте с празни ръце! Ако тя е натоварена с добро, то ще е дошло от вас. Ако носи зло, то пак е от вас! Тя не е виновна за "даровете", защото те са изработени от вас през тази година, която си отива! Изпратете я с поклон и благодарност!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??