Отива си тази година...
Събра си багажа горката...
Че там, на завоя очаква
красавица нова,
тя да захлопне вратата!
Да влезе във опразнения дом,
да го пренареди мълчешком...
И когато дойде време,
тя също да си стегне багажа
и сбогом да ви каже.
Какво е сложила младата дама
в раклата си за чеиз?
С какво ще накипри дома ви?
Това е сладкият сюрприз.
За всеки сложила по нещо!
За пред вратата и чердже!
Дано да е къщовна,
че инак ще ви бъде зле!
Сбогувайте се нежно със старата жена.
Да не тръгва оскърбена и сама.
Тя ви даде всичко, с което е дошла!
Посрещнете с радост младата невеста!
И от вас зависи как тя у дома ще ви среща!
Желая ви щастливи Коледни и Новогодишни празници! Знаете, че Новата Година не идва с празни ръце, но и вие не трябва да сте с празни ръце! Ако тя е натоварена с добро, то ще е дошло от вас. Ако носи зло, то пак е от вас! Тя не е виновна за "даровете", защото те са изработени от вас през тази година, която си отива! Изпратете я с поклон и благодарност!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.