4 нояб. 2023 г., 10:01

Стръкче есенна трева 

  Поэзия
118 2 2

СТРЪКЧЕ ЕСЕННА ТРЕВА

 

... есента по летни еспадрили

запристъпва в дългите треви –

гащница – на вили-мотовили

цял ден из стърнището върви,

залезът на охрените хълми

хвърли си пламтящите руна,

може би за сетно ме изпълни

с мир, любов – и шепа топлина,

мракът ветролее черни дрипи,

просва ги – да съхнат до зори,

вятърът ми викна: – Ой-ла-ри-пи! –

подир туй в корията се скри,

и жабокът даже спря да квака,

хлътна във сумтящите блата,

шипката – една свадлива драка,

с острия си трън ме зачерта,

а поисках стихче да ви кажа? –

птица в отлетяла синева.

 

Тази нощ бях Никой във пейзажа.

Просто стръкче есенна трева.

© Валери Станков Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??