Тук има много езера,
но езерни поети няма.
И никой с думи не игра.
И никой не постла послание.
По огледалните води,
дълбоки в тихата си скромност,
животът бе непреводим
като дълбоко личен спомен.
От хижата се виждат стъпки
в снега... И всяка е въпрос
от гостът, който си е тръгнал.
От вече отишъл си гост.
© Арни Сутиайнен Все права защищены