Дядо ме заведе в снежната гора –
дряновата клонка сам да избера.
Качил ме на рамо, гази до колене,
че снегът е много по-висок от мене.
А пък баба в къщи е оплела вече
тънка нишка вълна с коледно геврече,
с пуканка и сливка и с конец коприна –
да ги суровакам за здраве до амина.
© Калина калина Все права защищены
Весели коледни празници!