9 дек. 2007 г., 16:57

Светла Коледа 

  Поэзия » Другая
885 0 12


Рога поклащат весели елени,

след тях - мечтаната шейна.

Елхови клончета зелени

потрепват в нощна тишина.

 

На чашите сред празничния звън

посрещаме мечтите си сияйни.

Камбанен глас зове навън...

в пространства светещи безкрайни.

 

А там, над погледите приковани

и тази нощ блести звезда.

Оковите забравили, изтрили рани,

след нея тръгваме сега...

 

И идва светъл, нов денят,

и струпват ни се нови грижи.

Във спомените жива все е тя,

с нас към вечността се движи.

 

Коледа светла и свята,

пред теб е на длан света.

Дари радост на земята,

на нас и нашите деца!

 

01.01.2002 - 04.12.2007

 

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??