13 февр. 2022 г., 17:48  

Как да бъдем силни! 

  Поэзия » Философская, Гражданская
428 0 0

Светът е тъмен, човещината я няма,

на бедния кожата от гърба се одира.

Жестока е простата човешка драма,

че злото господства лесно се разбира.

 

Лъжата господства в тоя свят грешен,

страх ни е пред истината да застанем,

но само така животът ни ще е успешен,

ако искаме да се спасим туй нека схванем!

 

Ако искаме щастливо да живеем,

ако искаме от злото избавление -

трябва да сме смели и ще успеем,

именно страхът е нашето падение!

 

Да сме силни страхът ни пречи,

трябва ясно проблемите да се казват

и вместо с високопарни речи -

с дела хората да се доказват!

 

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??