14 июн. 2011 г., 20:40

Светофарът 

  Поэзия » Другая
581 0 3

Важен за коли и пешеходци,

светофарът все ги направлява,

кръстопътя на житейските уроци

търпеливо и красиво  осветява...

 

Цвят червен: той строго забранява

да сме зли, коварни, завистливи.

"Стоп на подлостите!" заявява,

в любовта ни прави предпазливи...

 

Жълтото е символ на мъдреца.

То подсеща ни да сме готови

и подклажда хъса и живеца

да опитваме отново и отново...

 

А зеленото е - всеки знае -

цвят на вечно будната надежда.

То ни дава свободата да мечтаем,

по неведоми пътеки ни повежда...

 

Че Животът е движение безкрайно

чак до вечността - последна гара.

Да вървим през него всеотдайно,

но... да не забравяме за светофара...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??