3 мар. 2023 г., 20:18

Свири и нищо не питай 

  Поэзия » Другая
193 0 0

Чуваш ли, чуваш ли ти,
вятър унесен танцува.
Голите клони дори
той ги люлей развълнуван.

 

Късно е, но посвири!
Ех, тази Лунна соната!
Виж, слиза ниско, блести
тя, запленена Луната.

 

Тази нощ никой не спи.
С трепет въздишат душите.
Очи потъват в очи,
свири и нищо не питай!

 

Слушам до късно и аз.
С клавиши гониш тъгата.
Тихо въздишаш без глас -
кой ти открадна мечтата?...

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??