14 июн. 2019 г., 19:47

Свобода 

  Поэзия » Гражданская
555 1 0

Свобода.
Какво ли означава тази дума, написана на лист от чернова?
Какво е тя за мен в ума ми,
където Той я начерта?
Какво е тя за нас сега и колко струва, 
изречена от дяволска уста?
За лична свобода ли става дума

или за единична слободия?

Така я начерта и Той самия...
А ние тънем в беднота.
И не може да се каже, че не сме предприемчиви,
защото бедният човек не е свободен,
мизерията не е свобода.
А какво се в този смисъл крие зад мизерията на духа?
Една отлична слободия,
една безлична свобода.
Една "хуманна" слободия,
една измамна свобода.


06.2001

© Хел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??