16 июн. 2022 г., 12:17

Свобода 

  Поэзия » Гражданская
306 0 4

Питам днес къде е свободата -

дали греховния стремеж не я уби?

Все още ли живее тя в сърцата,

които подлостта ви победи?

 

Питам днес къде е свободата -

подритната, прогонена от вас.

Някога дали отново ще я видите,

унесени във битката за власт?

 

Питам днес къде е свободата...

Заменихте я с лъжлива благодат.

Дано да си е струвала цената -

да предадете земния си свят.

 

Питам днес къде е свободата...

Дали със друг я бихте споделили?

Но все едно - в смъртта си всички

равнеем пред букета карамфили!

© Вале Спатия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Гърбавия и роба само гробът ги изправя.
  • Хубав финал. Математически погледнато смъртта е знакът равно А свободата, ти къде си я виждал?
  • Хареса ми. Някои хора не могат да постигнат свободата си. Предпочитат да са несвободни.
  • Много е хубаво и актуало.
Предложения
: ??:??