Свободна птица
Ах как искам аз да съм птица свободна,
да литна, да литна нависоко да можех.
На прозореца твой да застана,
да ти почукам със човка и да те поздравя,
но уви, аз човек съм и то със два крака.
И не съм се аз родила волна птица,
тъй волна и свободна да бъда като тях .
© Марияна Димитрова Все права защищены