12 июн. 2013 г., 20:31

Свободна птица 

  Поэзия » Любовная
844 0 0

Рее се птица в небето,

кацна на хълма в полето

и нежна песен тя запя...

По лицето ми стече се

сълза.

 

Тя напомни ми за тебе,

за твоята свобода, как 

разпери ти крилете и 

от мене отлетя.

 

Сега си свободна, някъде

далече разперила крила,

не ти ли омръзна вече -

прибери се у дома.

 

Грабна ми сърцето, взе 

моята душа, разпери ти

крилете и ги носиш по

света.

 

Моля те, върни ми ги обратно,

без тях аз тъна в празнота. Върни

ми душата и сърцето, протегни

към мен ръка.

 

И ето, заставаш пак до мене,

усмивка изгрява на твоето лице,

протягаш ръка, избърсваш ми

сълзите. Върна се моето сърце.

 

И с целувки нежни, и с ласки в

нощта ти птицата от хълма 

върна, и моята душа.

 

 

 

 

 

© Петар Мавродиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??