6 янв. 2007 г., 18:03

Свят от цвят 

  Поэзия
684 0 22


Път си проправяш,
омайни цветове
до легло поставяш
аромата им зове:
ред жълти рози
ириси уханни
момини сълзи
иглики ранни
цвят от зюмбюл
виолетки сини
едър червен гюл
теменужки диви
ефирен синчец
пъстри лалета
омаен здравец
дрянови цветчета
алени божури
рижави невени
искрящи минзухари
хортензии засмени.
Топлота в букет
извиращ водопад
стелещ се навред
тръпнещ  аромат
изворна стихия
хармоничен стил
чуден вид магия
е душата покорил.

(а)

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??