18 окт. 2012 г., 13:20

Сянка 

  Поэзия » Другая
572 0 0

 Исках светлината да е моя майка,                         

 слънцето да бъде мой баща.

Но мой баща ще си остане мрака,                                    

  а моя майка е нощта.

 

 Опитах се деня да заобичам,               

   зората да приветствам със усмивка.

                     Опитах... не успях да заприличам                   

   на жената, дето той би искал. 

 

  От сенките среднощни бягах,                           

a аз самата сянка бях.                  

  Към щастието все ръце протягах,             

  но щом докоснех го, то ставаше на прах.

 

  Исках светлината да е моя майка,

  слънцето да бъде мой баща.

 Но мой баща ще си остане мрака,

 а моя майка е нощта...

© Нал Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??