19 сент. 2009 г., 11:37

Събота 

  Поэзия » Любовная
639 0 2

Искам да те обичам

в една стая

без часовници.

Не искам да отмерват всеки миг

и да плащам данък –

като грешница.

Утре е събота –

моят собствен ден.

Утре няма да мразя календара.

Няма да тръгна по булеварда

с маската на безделник.

Няма да споря наум

със сто умници на дребно.

Няма да ми тежи спомена

от  толкова минало на гръб.

Няма да завиждам на влюбените

по пейките в градския парк.

Няма да крия очи в тротоара.

И няма да се прибера в шест.

И сама няма да заспя.

И няма да сънувам спомени.

И никой няма да ме нарани – даже с думи.

Защото  ти ще си до мен.

Проблемите ще оставя за вдругиден.

А утре -  просто ще те обичам.

© АНИ ИВАНОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??