29 нояб. 2011 г., 12:46

Съботни мисли на чаша кафе 

  Поэзия » Другая
1344 1 5

СЪБОТНИ МИСЛИ НА ЧАША КАФЕ

Чашата с черно кафе
дими следобедно 
и стопля пак ръцете...
Днес аз ще преровя
спомените прашни
на отминалото вчера.
Шкаф, пълен с фигурки
от глина и шамот...
Избелели картини,
припяващи празници.
И фотографии,
вкопчили времето
с несдържана ярост...
Кош, пълен с играчки -
(как да ги хвърлиш?)
И бебешки дрешки -
увита в хартия любов...
Изсъхнали туби бои
за рисуване
в утрин разпъпила...
Проскърца тежко 
вратата -
с жал се отвори 
широко.
(Тя вече предаде се.)
Открива се нова посока.
До тук - с дърпащото старо...
С преживените залези,
потопени в
поредното ми кафе...
Поглеждам в светлика
на моето Ново.
И виждам - ще бъде... добре...


2011-05-14



© Хрис Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??