20 янв. 2016 г., 21:08

Събранието на жените 

  Поэзия » Другая
219 0 0

Събранието на жените

 

След пет часа, на пътя са жените

на сладка приказка и хлад.

По-леки са така горещините...

Това съм виждал аз и като млад.

 

Различни бяха само,че жените,

тогава се работеше без край!

Със вретена и хурки във ръките,

от Ад градяха своя селски Рай...

 

Те тичаха след гладните кокошки,

и даваха прасето да яде,

посрещаха козите вито рожки.

Магарето им трябва да пасе!

 

Сега нещата ни са съвсем други...

Единствено сега варим компот.

И със социалните услуги,

живуркаме си новия живот!

 

Така, че днеска станахме по-хитри,

но мързела до край ни завладя!

Нещата ни са вече със субтитри...

От пенсиите всичко опростя!

 

На селяните е основен доход!

Тя стига все за хляб и за мляко`.

В градинката е селския ни приход...

Така живее нашето село!

© Hristo Slavov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??