Влюбването беше мигновено! -
В нея той и в него тя се взряха!
И възторжено и съкровено
чувства сляха под любовна стряха!
Божия Обител ги прикътка -
да се и пред свише обещаят,
и чрез любовта си - безразсъдка -
Рая приживе да опознаят!
И се врекоха, и просияха,
и се в миг в едно пресътвориха,
и едно да са̀ - се призоваха,
и ги небеса благословиха!
Тъй живота двама си подеха! -
На Отец за радост и утеха!
© Стоян Минев Все права защищены